Clas Dalheim driver Vassunda Golfrestaurang säsongen 2021

Clas Dalheim är ny krögare på Vassunda GK och driver restaurangen under 2021. Han har under de senaste två åren svarat för restaurangen på Sigtuna GK tillsammans med Hanna Erkek och det gemensamma företaget Bistro Hickory AB. Samarbetet fortsätter nu med Clas som ansvarig för verksamheten på Vassunda GK och Hanna på Sigtuna GK.

Clas, som ursprungligen kommer från Falun, är drygt 50 år har 30 års erfarenhet från restaurangvärlden. Han är utbildad kock och har bland annat jobbat på Rosendals värdshus på Djurgården och Årsta slott i Haninge. Clas bor i Upplands Väsby med sin familj och både fru och son kommer att arbeta på restaurangen. En kock har anställts och det kommer vara 3-4 anställda på plats normalt, alltid minst 2 personer i tjänst i restaurangen.

” Vi kände att efter två år på Sigtuna var det tid för att utveckla verksamheten för golfrestaurangen och när vi fick en förfrågan från Vassunda Golfklubb så var det ett lämpligt tillfälle. När man besökt oss som gäst och kund ska man vara nöjd. Det som borgar för detta är att prisnivån ska vara rimlig. Kosten ska vara näringsriktig väl komponerad med ett betydande inslag av husmanskost. Noggrannhet och kvalitet är så självklara honnörsord för oss att de inte behöver nämnas, ” säger Clas Dalheim.

” Vi satsar mest på lunchen  som ska ha en bra kvalitet och varierat innehåll. Lunch serveras alla dagar i veckan och till samma pris. Priset är 110 kr inkl. smör, bröd, sallad, måltidsdryck och kaffe. 90 procent blir husmanskost och 10 procent så kallad etnisk kost som exempelvis thailändsk, indisk och italiensk mat eller andra internationella inslag. Relativt snart kommer vi att kunna sätta upp veckomatsedlar. Vi kommer att ha en rätt enkel à la carte meny som alltid finns tillgänglig.,” fortsätter Clas Dalheim,

Öppettiderna kommer att vara 08.00 – 18.00 varje dag. Vid bra väderlek kan öppettiderna sträcka sig fram till 21.30. Clas berättade att han redan nu i början av säsongen vid flera tillfällen haft öppet till 21.30. Matlådor, för take away, med anrättningar från menyn kommer finnas till hands efter beställning. Priserna är desamma som på matsedeln. Vid köp av bunkerkonto för 1000 kr erhålls 1100 att handla för.

Den gamla kiosken står nu som väderskydd mellan hål 5 och hål 13. Kioskverksamheten är flyttad till restaurangen så man får gå till vänster om 9:ans green där bord med sittplatser finns. En servicelucka kommer snart att öppnas upp i den gamla dörren in till restaurangen. Redan vid 9:ans tee sitter en skylt som meddelar att det finns möjlighet att ringa in sin beställning, vilket möjliggör en snabbare hantering när man hålat ut på 9:an. Fördelen att integrera kioskverksamheten till restaurangen är att hela restaurangens utbud finns till hands för dem som vill ha dryck och förtäring i pausen mellan hål 9 och 10.

” Vi har nu fått en fantastiskt fin utbyggnad av uteplatsen med ett rejält altandäck. Det är gott om utrymme mellan borden och det finns även sittgrupp med soffor. Vi har öppnat upp med en stor vikbar altandörr som ger en luftighet. Det finns dock en liten uppmaning till våra gäster att inte glömma att rengöra skorna innan besöket på uteplatsen och i restaurangen inomhus. Det underlättar för oss att hålla rent och snyggt, vi vill göra det så trivsamt som det går,” framhåller Clas Dalheim.

Alla förskrifter från myndigheter och golfförbundet när det gäller Corona-pandemin följs mycket noga. Det finns ca 35 stolar utomhus och stort avstånd mellan borden. Inomhus finns ett 30-tal sittplatser. Egentligen rymmer restaurang och altan dubbelt så mycket, men möbleringen är gjord för att hålla tillräckliga avstånd. Flaskor med handsprit är tillgängliga.

”Du behöver inte vara golfare för att äta gott på Vassunda Golfklubb. Alla är hjärtligt välkomna till den avkopplande miljön här på klubben och ta del av våra erbjudanden,” avrundar Clas Dalheim, som är ytterst förväntansfull och optimistisk så här i början av golfsäsongen 2021.

Om någon undrar så kan nämnas att Helle Kautiainen som drev restaurangen på Vassunda GK under de senaste fyra åren nu driver restaurang Kvarnen på Knivsta Centrum för Idrott och Kultur som bl a innefattar ishall och sporthallar.

Text och bild: Sören Densjö

BLI MEDLEM

BOKA TID