Välkommen till Vassunda, Maria!

Stefan Schön Greenkeeper GML

Maria Sognefors blir ny klubb-/kanslichef på Vassunda GK och tillträder sin tjänst den 18 mars.

Maria kommer närmast från Svartinge Golf Club, där hon var klubbchef, och golfklädmärket Daily Sports, där hon var marknadschef.

– Det känns jättekul att kunna välkomna Maria till Vassunda, hon får saker att hända och kommer in med massor av ny energi i klubben, säger Patrik Dahle, styrelseordförande i Vassunda Golfklubb.

 

Maria, berätta lite om dig själv.

– Jag hittade kärleken till sporten på Timrå GK där jag började spela golf när jag var tio år gammal. Timrå GK har vatten på 17 av 18 hål och jag fick snabbt lära mig hur viktigt det är att kunna slå rakt, något jag kommer ha nytta av på Vassunda som är en smal och trixig bana. 

– Jag är journalist i grunden, men har sedan 2021 jobbat med golf och tycker att golfklubben är den bästa arbetsplatsen man kan ha. Det finns många utmaningar med väder, vind, hungriga vildsvin och gräs som ska växa, men när medlemmarna trivs, klubbkänslan är god och banan är i fint skick, då finns det inget bättre jobb.

Hur mycket hinner du själv spela golf?

– Jag har spelat mycket seriespel genom åren och varit aktiv i olika damlag, men nu blir det mest niohålsrundor på kvällarna med min sambo och mina två söner på 12 och 14 år. Det ska bli väldigt kul att spela Vassunda så fort banan är öppen!

Maria börjar sin nya tjänst nästa vecka och kommer från och med tisdag finnas på plats i klubbhuset.

– Jag ser fram emot att träffa alla medlemmar och det ska bli spännande att få utveckla Vassunda Golfklubb  tillsammans med er, övrig personal och styrelse.

Fler nyheter

Arkiv