Seriespel – omgång 1 20240426

h40

Seriespel D50, H22, H40 och H50 – omgång 1 20240426

 

I söndags den 26 maj spelades den första omgången av UGF seriespel. Vassunda var representerade i sammanlagt 4 klasser och alla lagen verkar haft en härlig golfdag i strålande sol!

Damer 50 Div 1

Efter dagens runda på Edenhof ligger D50 damerna på en 6:e plats. 

Lagledare Susanne Gustavsson säger: ”Vi har haft fantastisk väder, god stämning i bollarna. Tyvärr är Edenhof inte i så bra skick som Vassunda. Edenhof har lite hoppiga greener och en hel del dåliga fairways än så länge, så vi är nöjda med dagens resultat.

Vi ser fram emot att nästa tävling är hos oss på Vassunda – den 16/6!”

Herrar 22

Omgången spelades på Arlandastad GK.

Lagledare Robin Stenmark hälsar att laget representerade Vassunda på bästa sätt men att resultatet, 259 slag, lämnade lite kvar att jobba på inför nästa omgång. Största behållningen var ändå att laget hade en trevlig runda ute på banan med bara glada miner!

Herrar 40

Omgången spelades på Öregrunds GK.

De som spelade var Gustav Malmström, Mika Kohonen, Per Wollin och Patrik Berglund.

Lagledare Kohonen säger att han är mycket nöjd med killarnas spel som gav ett resultat på 239 slag (3 bästa räknas) vilket gav en 2a plats – bara 2 slag från vinnarlaget!

Herrar 50 Div 1

Sparren GK var värd och banan var inte i sin fulla kondition ännu så det blev ytterligare en dimension av spelet. Vi hade ett lag som bestod av Grant, Magnus, Patric och Charlie. Det var en tuff omgång för oss där rutinerade Grant spelade bäst i laget. 

Har man inte spelat Sparren tidigare så är det otroligt viktigt att kunna läsa banguide och förstå bandesign när man står på tee då banan är knixig, trång och har ett antal dolda landningsytor. Det finns svårigheter om man inte ligger på rätt plats efter utslaget. Skogen är inte heller lika välröjd som på Vassunda så viktigt att vara i den klippta delen av spelfältet. 

Vi tar nya tag i nästa omgång i mitten av juni hälsar lagledare Albert Sjöberg!

Fler nyheter

Arkiv