Möt Stefan Schön – vår banchef från GML

Stefan Schön Greenkeeper GML

Stefan har återvänt till Sverige efter 19 år i Norge, bl.a. på Haga Golfpark och Miklagard Golfklubb. Innan dess var Stefan aktiv på svenska golfanäggningar som t.ex. Ingarö GK, Haninge Strands GK och Österåker GK. 2009-2010 var Stefan som ordförande i SGA, Swedish greenkeeper association.

Det finns inget kring gräs och golfbanor som inte Stefan sett eller upplevt och hans specialitet är övervintring av golfbanan, vilket början i juni (!) månad, enligt honom.
Vi hälsar Stefan hjärtligt välkommen och ser fram emot en fin bana i sommar!

Hur känns det inför sommaren?

Det blir kul att lära sig en ny bana med ett nytt klimat och nya utmaningar. Jag känner både Tomas och Kenneth, de gamla bancheferna, så där kan jag hitta lite historik och hjälp att förstå beslut genom åren.

Hur vill du samarbeta med oss på Vassunda Golfklubb?

Jag föredrar en rak och tydlig dialog, vi är alla här för att njuta av golf under så bra förutsättningar som möjligt. Kom fram och prata med mig och mitt team om ni har funderingar och synpunkter!

Jag kommer också dela ‘veckans baninfo’ i livesändningar på facebook när vi kommer igång med säsongen. Jag har lärt mig att ju bättre information vi kan ge spelare, desto bättre så de är med förberedda om vi t.ex. håller på med en bunkerförbättring eller om något händer kring banan pga väder mm.

En sista fråga: hinner du spela golf själv?

Jag försöker hinna med det eftersom det är viktigt att få med sig spelarens perspektiv på banan, vilket man lätt tappar bort när man sitter på klipparen. Är väl en dålig 4-HCP nuförtiden…

Fler nyheter

Arkiv