Grey Tops

– Kamratliga spelaktiviteter för klubbmedlemmar som fyllt eller under året fyller 60 år.

Om oss

Grey Tops är en sammanslutning av klubbmedlemmar som fyllt eller under året fyller 60 år och som har handicap 36 eller bättre. Make/maka eller sambo till medlem i Grey Tops äger rätt att deltaga oavsett ålder. Ändamålet är att under kamratliga och ej för hårt men dock reglerade former träffas och spela golf.

Se info om föreningens aktiviteter nedan samt på Grey Tops anslagstavla i klubbhuset. Om du har frågor kan du vända dig till någon i styrelsen.

Styrelsen

Styrelse

Grey Tops har en styrelse som fr.o.m. hösten 2019 består av sex personer –ordförande, kassör, sekreterare, ytterligare två ledamöter samt en suppleant. Styrelsen handhar föreningens ekonomi och ansvarar för alla arrangemang och för den erforderliga kontakten med klubbkansliet.

Vid årsmötet som avhålles vid spelsäsongens slut väljs varje år ordförande för ett år och halva antalet av styrelsens övriga ledamöter för en period av två år.

Anders Egerot, ordförande
E-post Tel: 070-671 02 43

Inge Corse, kassör och vice ordförande
E-post Tel: 070-513 95 93

Einar Fridén, sekreterare och GKplus-ansvarig
E-post Tel: 070-4245898

Riitta Rautio, tävlingsansvarig
E-post Tel: 070-768 58 43

Ulf Svensson, ledamot
E-post Tel: 070-294 53 15

Solveig Johansson, suppleant (tävlingsansvarig)
E-post Tel: 076-260 92 82 / 08-59255214

 

Aktiviteter

Protokollet från årsmötet 2019 hittas här.

Avgifter för 2020

  • Medlemsavgift: tills vidare ingen avgift

  • Spelavgift, Veckospelet: tills vidare ingen avgift

  • Spelavgift Färgstopet: 40 kr

  • Övriga avgifter: Meddelas inför respektive aktivitet

Tävlingskalender

Klicka här för att komma till tävlingskalendern
Observera att tävlingsförbud råder till 1/7, med undantag för juniortävlingar

Digitala hjälpmedel

För att vi alla lättare ska kunna hantera den onormala situation som uppstått på grund av coronavirusets spridning finns några gratisappar som kan laddas ner till en s.k. smartphone. Vi rekommenderar starkt att alla som har möjligheten installerar nedanstående:
   – MGBokning (tidbokning och även incheckning när du kommer till GK)
   –
ONTag (digitalt anpassat scorekort för dig och ditt sällskap)
   – Golf i Sverige (skapa digitalt scorekort för bana som inte är ansluten till ONTag)
   – Swish (möjlighet att skicka betalningar via telefonen).
Gå in på din internetbank så finns där anvisningar för hur
Swish och BankID installeras.

Veckospelet (tidigare 6 bästa rundorna)

Coronapandemin medför att årets säsong inte blir som tidigare år. Vi vill kunna erbjuda måndagsspel som är anpassat till rekommendationen från SGF (Svenska GolfFörbundet) att skjuta upp all tävlingsverksamhet, se Corona-riktlinjer-för-klubbar/tävlingsinformation. Vi måste också följa de nya rutiner som gäller på Vassunda GK: säsongstart-och-nya-rutiner

Grey Tops säsong 2020 har startat med spel utan tävlingsmoment. Tills vidare kommer ingen sammanställning av resultat att göras. Måndagsgolfen kommer att vara omdöpt till ”Grey Tops sällskapsspel”, men anmälan sker via GIT på vanligt sätt.
Om så önskas kan ni ange:
–   önskad tee
–   tidig/sen start
–   golfbil
Det kommer att vara löpande start i tre-bollar, med första start 09:00. Lottningen sker på fredagskvällar och startlistan kommer att finnas på Min Golf under lördagen och söndagen för att sedan tas bort. Ingen gemensam samling före eller efter rundan är inplanerad.

Scorekortet kommer att finnas i din smartphone via appen OnTag under ”Mina tävlingsscorekort”. Ankomstregistrering blir inte möjligt att göra i och med att ”Grey Tops sällskapsspel” tas bort innan måndagens första start.
De restriktioner som beskrivs nedan kommer att innebära att en del av oss inte kommer att kunna delta på måndagar.

++++  Vårens förhållningsregler för spel  ++++

  • Du får delta om du är 70+ och i övrigt frisk.
  • Du får inte delta om du har sjukdomssymtom eller pågående sjukdom.
  • Du får inte delta om du tillhör någon av Folkhälsomyndigheten definierad riskgrupp (t.ex. högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom eller diabetes).
  • Du måste hålla fysiskt avstånd på minst två meter till andra människor. Vi får inte träffas i grupp men det finns ju gott om plats på klubbområdet så det är inga problem att hålla rekommenderat fysiskt avstånd.
  • Spelare som känner av eller uppvisar milda sjukdomssymtom är skyldig att avbryta spelet och lämna golfbanan.

Färgstopet

Färgstopet är tänkt att spelas måndagen den 31 augusti som poängbogey. Anmälan endast via Min Golf. Start sker från 1:a och 10:e tee, med första start kl 08.00. Prisutdelning sker snarast efter tävlingens slut.
Det blir tio individuella priser och därtill ”närmast mittlinjen” (hål 17) samt ”närmast hål” (hål 12). Priser till bästa dam resp. herre. Ingen lagtävling.

GKplus-spel

Vårens förhållningsregler för spel gäller även för GKplus-spelet.  Kommande runda blir på Friibergh GK onsdagen den 27/5. Vi har bokat 8st bollar med första start 9:34. Lottning av bollar kommer att ske, men för att minska risken för spridning av coronavirus utförs lottningen dagen före spel. Ni som har en smartphone ska ladda ner appen Golf i Sverige, för att kunna undvika hantering av papperskort. Med appen kan man skapa ett scorekort (enklast att göra på plats vid klubben). Inne i appen anger man klubb och Golf-ID på de andra i bollen.
Precis som tidigare är GKplusspelet för närvarande kostnadsfritt, ingen tävling.
Anmälan sker genom att maila ert Golf-ID till einar.friden@gmail.com senast 10:00 tisdagen den 26/5. Herrar födda 1945 eller tidigare anger om de önskar spela från röd tee.

Utbyte med Uppsala GK

Även i år kommer våra Grey Tops medlemmar att ha möjlighet att spela på Upsala GK.
Följande torsdagar är bokade med första start kl. 9.00:
   7 maj, 11 juni, 13 augusti och 17 september.
Intresserade skickar e-post till corse.inge@gmail.com

Anslagstavla

Nya klubbtröjor

Nu har vi fyllt på med nya klubbtröjor i shoppen! Den populära långärmade och mycket prisvärda funktionströjan från i fjol finns nu hemma igen i grått och blått. Se bild sist i bildserien. Saknas stl kan vi beställa. Pris 499 kr! Pikéerna på bilderna nedan är nyheter...

GKplusspel på Friibergh GK 27/5

Vi blev totalt 10 tre-bollar som slog ut på Friibergh GK idag. Vädermässigt kändes det nästan som en sommardag och kortärmat var definitivt helt rätt. Efter ett tag kom det mörka stackmoln, men vi klarade oss undan regn. Banan var i stort sett ok men på några hål var...

Grey Tops sällskapsspel 5 färdigspelad 25/5

42 Grey Tops var med och spelade dagens sällskapsrunda i riktigt behagligt väder. Att banan dessutom var i jättefint skick gjorde att det fanns goda chanser att få bra resultat. Nu har vi ju ingen sammanställning av resultaten, men det verkade som om flera av spelarna...

Adress

Smedby Gård
741 91 Knivsta

018-57 20 40
info@vassundagolf.se

 

Sociala medier

Facebook
Instagram

 

 

Köp Golfhäftet 2020

 

v

RING OSS

BLI MEDLEM

BOKA TID