Skogsröjarna drog igång sin verksamhet söndagen den 27 oktober. Det var första gången för säsongen 2019/2020. Det blir ytterligare 4 tillfällen i år och 9 gånger nästa år innan golfsäsongen startar. Det är frivilliga insatser av stort värde som genomförs. Samordnare är Kenneth Ekstedt och han åker varje gång från bostaden i Heby till Vassunda, 16 mil t o r. Här kan vi tala om engagemang.

7 hängivna medlemmar hade slutit upp till dagens röjande. I snitt brukar det vara ett 10-tal medlemmar. Kenneth har varit samordnare 7-8 år, dessförinnan har flera andra medlemmar haft den rollen. Dagens uppgift var att ta ner ett antal träd i vänsterkanten av 4:an strax innan green.

Syftet med att glesa ut skogen är att få in mer sol och luft. Skogen växer bättre. Det blir snyggare inramning av banan. Inte minst så underlättas spelet genom att bollen kan spelas ut om den nu hamnat i skogen. Tidigare omöjliga ställen blir spelbara.

På tur är röjning bakom green på 11:an och bakom green på 5.an. Det är en del äldre träd som ska bort. Tidigare har det röjts en hel del på vänstra sidan av 4:an mellan första kullen och fram till dogleg. Dagens insatser gjordes till vänster vid själva dogleg. Det har också röjts rätt mycket på vänstra sidan av 6:an och högra sidan i backen på hål 15.

Vad är då tjusningen med att röja skog? Svaren blev enhälliga från dagens gäng. Det handlar om trevlig social samvaro, kamratskap, gemenskap, motion, att få frisk luft, att slippa gå på gym på söndagen. En mysfaktor är att sitta vid brasan, ta en kopp kaffe, äta en smörgås och ventilera aktuella händelser. Dagens snack handlade om Apotekstjänsts oförmåga att klara leveranserna till Ackis. Kanske allra viktigast är trots allt att det är till stor nytta för klubben och en viktig del i underhållet och förbättringen av banan. Vi har en fin skogsbana som genom de nu aktuella insatserna blir ännu bättre.

Kenneth Ekstedt välkomnar gärna flera medlemmar att komma med för att röja skog. Tider och kontaktuppgifter finns här. Häng med!

Denna söndag ställde följande medlemmar upp: Kenneth Ekstedt, Gert Edenius, Inga Ericsson, Per Jansson, Hans Olov Bergström, Albert Sjöberg och Sven Gunnar Hjertberg.

(Text o bild: Sören Densjö)

BLI MEDLEM

BOKA TID