Anton Karlsson, hedersmedlem och fostrad i Vassunda Golfklubb, hade långt in under söndagsvarvet chansen att vinna Qatar Masters. Men med två bogeys på hål 13 och 14 lyckades 25-åringen inte hänga med i tempot. För medan svensken gjorde bogeys lyckades sydafrikanen Justin Harding göra en stark avslutning med fem birdies de sista nio hålen.

Det gjorde att han gick till 13 under par, ett resultat som höll hela vägen trots flera spelare med vinstchanser. 

Men trots att Anton Karlsson inte lyckades ta tävlingen hela vägen till ett särspel lär det vara en nöjd upplänning som lämnar Qatar. 277 slag (–11) innebär att han slutar delad tvåa, vilket är hans bästa resultat i karriären. Hans tidigare personbästa var en delad tolfteplats och den kom i Vic Open tidigare i år.
– Det kändes bra ändå. Självklart, när jag var så nära, ville jag vinna. Men det kändes bra där ute. Jag blev inte nervös eller så. Jag gjorde två bogeys på grund av två fairwaymissar. Men jag tyckte inte slagen var så dåliga egentligen. Men man straffas om man missar fairway här, sa Karlsson till Viasat Golf efter rundan.
– Men det känns ändå bra. Det var det lugnaste jag varit i en stor sits, även om jag aldrig tidigare varit i en så här stor sits. Det känns bra.

Anton Karlsson kommer nästa vecka spela i Kenya.

v

RING OSS

BLI MEDLEM

BOKA TID