Mårten Nord ny klubbchef på Vassunda GK

Mårten Nord sep 2017
Mårten Nord, 42 år, blir ny klubbchef på Vassunda GK.

Mårten Nord kommer närmast från Strängnäs GK där han varit VD/klubbchef de senaste två säsongerna. Han har dessförinnan varit verksam på bl a International Golf Club/Top Tee, Unipeg Golf AB, Kyssinge Golf AB och Tjusta GK. Han har handicap +1, dvs måste lägga till ett slag och spela 71 slag på Vassunda för att gå på sitt handicap.

Mårten har även fungerat som Pro på några av klubbarna och är utbildad tränare PGA of Sweden. Han har dessutom en universitetsexamen i ekonomi. Mårten tillträder formellt den 4 december men kommer att finas på klubben en del innan dess.

”Det ska verkligen bli kul att börja som klubbchef på Vassunda GK. Det är en mycket trevlig bana och välskött klubb. Det finns en klar potential att utveckla verksamheten. Jag har många idéer, men det är viktigt att jag får en period att lära känna styrelse, kommittéer och medlemmarna. Det finns flera typer av aktiviteter som jag genomfört på andra klubbar som även skulle platsa på Vassunda. Nu får jag även närmare till jobbet. Jag bor i Vallentuna på gränsen mot Upplands Väsby är gift och har en minderårig son”, säger Mårten Nord.

”I mina roller som golftränare och klubbchef har jag lärt mig vikten av att inspirera folk. Inspiration driver framåt, får uppgifter att bli gjorda och gör allt mycket roligare”, fortsätter Mårten.

”Vi är mycket glada åt att Mårten Nord nu börjar som klubbchef. Vi har genomfört en relativt snabb rekryteringsprocess där det fanns många välkvalificerade kandidater. Mårten stack ut extra och han har en bakgrund inom golfen som är oerhört värdefull. Därutöver har han en ekonomisk utbildning i botten som är nyttig. Vi hälsar Mårten varmt välkommen till Vassunda GK”, säger Urban Strömqvist ordförande i Vassunda GK.

Mårten Nord sep 2017
Mårten Nord uppskattar klubbens tråningsområden.

”Jag har spelat flera gånger på Vassunda som är en omväxlande och delvis krävande bana. Greenerna är alltid bra. De frivilliga arbete som gjorts i skogsområdena gör det ner lättspelat att komma ur obekväma lägen men skapar och en fin harmoni åt banan. Jag är imponerad av träningsområdena. Driving-range och putting-greener ligger föredömligt nära klubbhus och första tee. Det är inte så många klubbar som kan uppvisa denna närhet. Jag har spelat samtliga topp-tio banor i Stockholmsdistriktet och det är väl bara tre-fyra stycken som är bättre”, påpekar Mårten.

”Jag tror att ett framgångskoncept är att vi gör klubben ännu mer levande. Det ska hända mycket på klubben. Ju mer aktiviteter för medlemmar, gäster och företag desto fler kommer att nyttja klubben. I norra Storstockholm finns de ca 100.000 personer som spelar golf. Vassunda ligger nära och med rätt marknadsföring kan vi få betydligt fler att komma till Vassunda. Det finns en hel del aktiviteter som vi får återkomma till”, framhåller Mårten.

På slutfrågan vad Mårten önskar sig allra mest inför säsongen 2018 blir svaret kort och tydligt. ”Ett bra och stabilt väder.”

 

Text o och bilder: Sören Densjö