Vi håller banan i trim

Banfolk 20115-07-15
Andreas Gladh, säsongsanställd, Tomas Jansson, greenkeeper,
Claes Edling, säsongsanställd, och Kenneth Jansson, fd geenkeeper
på Vassunda och nu timanställd, ser till att banan hålls i det allra
bästa skick. Magnus Höglund som också ingår i teamet var på
semester när bilden togs.

Ambitionen är att vår bana skall tillhöra en av de bästa i Uppland. De snabba greenerna har i många år varit ett kännetecken för Vassunda GK. Ett omsorgsfullt arbete gör att banan håller en mycket god kondition.

”Övervintringen har klarat sig mycket bra två år i rad. Försäsongen har varit skonsam trots kyla och regn. Det växer så att det knakar nu. Vi klipper greenerna varje dag. Greenerna vältas regelbundet. Det går också åt tid att hålla ruff och semiruff i trim. Våra fairways har nog aldrig varit i så fin form som nu,” säger Tomas Jansson som är greenkeeper på Vassunda GK.

”I år har vi genomfört ett dräneringsarbete på hål 11, byggt en stenkista på hål 15 och byggt nya brunnar på hål 13 och hål 5. Vi planerar inga större arbeten framöver utan jobbar på enligt våra planer i underhålls- och förbättringsarbetet,” fortsätter Tomas.

För klippning av fairways, underhåll av bunkrar och rensning av dammar görs uppskattade insatser på frivillig väg genom en kärntrupp av entusiaster bland klubbens medlemmar.

När denna artikel publiceras är klipphöjderna: Green 3,0 mm; Tee 8 mm; Fairway 15 mm; Semiruff 50 mm; Ruff 100 mm.

Bild och text: Sören Densjö