Vassunda GK samarbetade med Hadirajafestivalen i Knivsta den 20 augusti

Hadiraja 2 2016
"Vi ville ha en årlig folkfest i Ängby Park i Knivsta och därför körde vi
Hadirajafestivalen för andra året i rad," säger de unga Knivstaentreprenörerna
Simon Vikström och Erik Grönwall. Givetvis spelar de också golf och är
medlemmar i Vassunda GK.

Den 20 augusti var det Hadirajafestival i Ängby Park i Knivsta, en riktig folkfest som slog upp portarna kl 12.00 och inte stängde förrän vid midnatt. En rad kända svenska band och artister uppträdde, The Sounds, Panetoz, ISA, Moa Lignell och naturligtvis Erik Grönwall. Flera av artisterna har medverkat bland annat i Melodifestivalen och IDOL.

 ”När vi växte upp i Knivsta hände inte så mycket. Både Simon och jag har gått vidare och skapat oss många kontakter. Vi vill nu hjälpa till att bidra på ett positiv sätt till Knivstas utveckling och har därför dragit igång den årliga Hadirajafestivalen,” säger Erik Grönwall som är låtskrivare och sångare i rockbandet H.E.A.T.

”Förra året hade vi drygt 1500 besökare på festivalen och vi hoppas att det kommer minst lika många i år. Vi har artister som tilltalar en bred publik och alla åldrar. Förra året låg väl snittålder på 35 år hos besökarna. Under första delen av dagen ligger fokus på den yngre publiken,” säger Simon Wikström, som driver en kommunikationsbyrå, är en av två delägare i bryggeriet Train Staion Brewery och äger det gamla stationshuset i Knivsta vilket inrymmer en pub. Han är även sommelierutbildad.

”Ingen ska behöva vara hungrig under dagen så det fanns ett bra utbud av mat och dryck. Bl a serverades langos, fortsätter Simon Vikström.

Varför engagerar sig Vassunda GK i Hadirajafestivalen?

”Det är kul att prova en ny kanal att marknadsföra Vassunda GK när vi nu samarbetade med Hadirajafestivalen. Vi vill få fler nya medlemmar till golfklubben och vi måste försöka få fler yngre personer att intressera sig för golf och vår klubb. Publiken på Hadirajafestivalen är intressant. Vi fick en fin möjlighet att presentera oss och bredda vårt nätverk. Det fanns möjlighet att både chippa och putta, även om det är i det mindre formatet. Så hade vi en gissningstävling på antal golfbollar med fina priser,” säger Albert Sjöberg, ordförande i Vassunda GK.

”Vi har tidigare deltagit i Företagarmässan i Knivsta och på Knivsta Marknad. Nu när det finns ett ytterligare lokalt stor evenemang ville vi vara med ge vårt stöd samtidigt som det är till nytta för klubben. På sikt vore det kul om vi kan anordna någon form av kändisgolf för välgörenhet i samband med Hadirajafestivalen. Vi vill ha fler yngre personer ut till klubben och vi tror att många blivande golfare kan finnas på festivalen," framhåller Albert Sjöberg.

Hadiraja 2015
Vassunda GK hade en monter på festivalen.

Varför heter det Hadiraja?

”Jag har alltid älskat scenen i Jönssonligan när Dynamit-Harry går till baren i Polen och försöker beställa öl, då han får för sig att öl på polska heter Hadiraja. Jag tog genast patent på namnet, kontaktade Simon och berättade om min idé,” säger Erik Grönwall. 

”Det var riktigt kul när Erik hörde av sig och berättade att han ville göra en bra och smakrik öl till sitt märke,” Simon Vikström.

Läs mer om Hadirajafestivalen på: http://hadirajafestivalen.se/

Text och bild: Sören Densjö