Uppsala Basket Golf Tour

Christer Ulfbåge
”Vilken jättefin bana Vassunda är, men inte så lätt. Greenerna är mycket
snabba och undulerade vilket gör att puttandet blir tufft. Jag är verkligen
nöjd med sjunde platsen idag. I familjetävlingen så vann jag över min fru
dessutom ”, säger sportjournalisten Crister Ulfbåge, som bl a är känd
golfkommentator från TV.

Upsala Basket Golf Tour är en golftävling som arrangeras för basketklubbens sponsorer och värdar. Den går som tre kvaltävlingar och en finaltävling. Årets andra kvaltävling med 62 startande gick på Vassunda GK onsdagen den 22 juni. Tävlingsvärd för tävlingen var PEAB, mångårig samarbetspartner med Vassunda GK.

Tävlingen vanns av Jan- Gunnar Nergård, 68 slag netto, från QD-Utbildning som också är samarbetspartner med Vassunda GK. Jan-Gunnar är medlem i Vassunda GK. Två blev Hans Nelin, Upsala GK och trea blev Erik Delking, Upsala GK.

”Banan är fantastiskt bra och mycket välskött. PEAB som är värd för tävlingen på Vassunda är en väldigt bra partner för Uppsala Basket. Vi uppskattar PEABs värdskap för kvaltävlingen och det var faktiskt den nionde tävlingen i PEABs regi på Vassunda. Klubben ligger geografiskt bra till då en del av våra gäster kommer från Stockholmsområdet . En stort tack ska riktas PEAB som alltid har ett välfyllt prisbord”, säger Ulf Pettersson som tillsammans med Gunnar Preuss ansvarar för Uppsala Basket Golf Tour. ”Maten smakade utmärkt och servicen från klubben var mycket god”, tillägger Ulf.

”Det är kul att vi kan kombinera PEABs engagemang i såväl Vassunda GK som Uppsala Basket. Tävlingen ger bra utrymme för sociala kontakter och nätverkande. Strålande sol, snabba greener, taggade spelare och en utslagsgivande bana. Kan det bli bättre?” säger Ingemar Jonasson, ansvarig från PEABs sida.

Här en liten bildkavalkad från tävlingsdagen:

Uppsala Basket Uppsala Basket
Uppsala Basket Uppsala Basket
Uppsala Basket Uppsala Basket
Uppsala Basket Uppsala Basket
Uppsala Basket Uppsala Basket