Mattias Pettersson ny pro

Mattias Pettersson
Mattias Pettersson är ny pro och tränare här på Vassunda GK.

Han kommer att ha hand om juniorträningar och nybörjarkurser på klubben i år. Dessutom finns möjlighet till privatlektioner både på rangen och på banan, samt lektioner i grupp för dem som önskar. Mattias efterträder Bill Youngman som under flera år gjort förtjänstfulla insatser.

Ursprungligen kommer Mattias från Mora i Dalarna, men flyttade till Uppsala 1998 för studier. Han jobbade i tio år som Pro på Mora GK innan han 2013 fick uppdraget att sköta träningen på Grönlund och Örbyhus GK och from 2014 även på Vassunda GK.

Som utbildad PGA-tränare ger Mattias privatlektioner till alla golfare, oavsett spelskicklighet. Han jobbar med de flesta av de träningshjälpmedel som står till buds. Mattias har en höghastighetskamera med tillhörande videoanalys, samt en GC2 Launch monitor som mäter vad som händer med bollen du slagit. Dessa hjälpmedel är till för att din upplevelse skall bli så bra som möjligt.

”För öka välbefinnandet och spelglädjen hos dig som spelar golf på Vassunda GK, vill vi erbjuda ytterligare träningsmöjligheter för nybörjare, juniorer och redan erfarna golfare. Vi ser nu möjligheter att bredda vårt utbud och ta ett helhetsgrepp över utbildning inom klubben.” säger Hans Karlsson, ordförande i Vassunda GK. 

”Mattias arbetar för T2S Golfsupply, ägt av Torbjörn Wiking. Bolaget är för oss ny samarbetspartner som gjort bra ifrån sig på andra klubbar. Vi hoppas att Mattias, vår nye tränare och hans kollega Torbjörn, kommer att erbjuda kvalitet och högt engagemang till oss på Vassunda, välkomna” säger Hans Karlsson.