200 elever från Alsike skola provar på golf

Fördelat på 5 dagar med början den 29 maj provar sammanlagt ca 200 elever från Alsike skola på golf på Vassunda GK. Eleverna i årskurserna 5 och 6 får nu chansen att testa hur det är att hantera golfklubbor och försöka träffa bollen. Det är tredje året i rad som denna typ av arrangemang genomförs. Förra året var elever från Thunmansskolan på besök och året dessförinnan var det Alsike.

”Intresset för golf ökar igen. TV visar väldigt många tävlingar.  Det har varit stora framgångar för svenska golfproffset Henrik Stensson, men också för Alex Norén som nu i helgen segrade på Europatouren. Vi vill helt enkelt passa på att ytterligare öka intresset för golf och låta eleverna testa. Klubben ser gärna fler medlemmar, inte minst juniorer”, säger Per-Åke Henriksson som är ansvarig för medlemskommittén och juniorkommittén.

Eleverna får prova på att slå från driving range, putta på övningsgreenerna och slå på en kortare bana på övningsfältet. Klubbens pro Mattias Pettersson instruerar om grunderna för bra golfslag. Puttning kan synas enkelt men när greenen är snabb och lutar åt flera håll så kan det vara nog så svårt. Av elevernas spontana kommentarer så verkar satsningen på golf vara lyckad.

”Vi vänder oss till eleverna i klasserna 5 och 6 för vid den åldern har man provat en del fritidsaktiviteter och vill gärna testa nya. Vi skickar med ett brev hem till vårdnadshavarna där vi erbjuder juniorträning utbildning för de elever som vill fortsätta med golfen”, framhåller Per-Åke Henriksson.

Som ledare från klubben deltar Per-Åke Henriksson, Thomas Holm och Mattias Pettersson.

Här en bildkavalkad från måndagen den 29 maj.

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017

Alsike 2017