100 skolelever provade på golf

Alsike skola Alsike skola
Alsike skola Alsike skola
Alsike skola Alsike skola
Alsike skola Alsike skola

100 elever från Alsike skola fick den 7 och 8 maj prova på golf på Vassunda GK. Eleverna kom per buss i grupper om 25 st. Under 2 timmar vardera så slog de från rangen under en timme och chippade och puttade på den ondulerade övningsgreenen under en timme. Det var sannerligen med stor entusiasm och glädje som man testade golfens utmaningar.

-Vi vill öka intresset för golf, helt enkelt låta eleverna prova på. Klubben ser gärna fler medlemmar och inte minst juniorer. Då kan det på detta sätt vara en bra idé att väcka intresset, säger Leif Unenge, ordförande i medlemskommittén och ansvarig för arrangemanget.

-Vi valde Alsike skola, som har en idrottsprofil, och elever i klass 5. Dessa elever börjar ju i årskurs 6 till hösten. Då finns det ett val som heter Idrottsmix då eleverna kan välja ganska fritt. Vi hoppas förstås att flera väljer just golf. När ämnet läggs i slutet av skoldagen kan golfen utövas under skoltid, fortsätter Leif.

-Tanken är att vi skall kunna utöka arrangemanget till att även gälla andra skolor inom kommunen. Först är det viktigt att vi gör en utvärdering av de här två dagarna och första försöket, säger Leif.

-Det var verkligen kul att möta alla dessa elever som med iver och stor förtjusning puttade och testade svingar på rangen. I början var det en del luftsvingar men snart satt slagen där och många vart klart talangfulla, säger Leif Jacobsson från medlemskommittén.

Från klubbens sida medverkade vår pro Mattias Pettersson bägge dagarna. På torsdagen fanns Leif Unenge och Leif Jacobsson på plats. På fredagen var det Elisabet Berglöf och Tommy Westerberg som höll i trådarna. På torsdagen kom också en journalist från Upsala Nya tidning och Knivstabygden på besök. Vi kan nog se fram mot ett reportage.

Bilder och text: Sören Densjö